Een stalen deur of stalen raamkozijn is heel makkelijk te onderhouden, maar door toch met enige regelmaat onderhoud uit te voeren kun je nóg langer van de kwaliteit van deze eyecatcher genieten. Hieronder heeft onze Stalendeurenmeester Nico de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

Stofvrij staal

Zorg ervoor dat je regelmatig het stalen frame van de stalen deur of het stalen raamkozijn afneemt met een zachte doek. In elke woon- of werkomgeving ontstaat stof, met name in de ruimtes waar veel mensen komen. Door het staal stofvrij te houden, komt de stalen deur of het stalen raamkozijn niet alleen beter tot zijn recht maar blijft de kwaliteit van het staal ook langer optimaal.

Voor het beste resultaat kun je een multivezel doek gebruiken. Deze doek neemt de stof ook daadwerkelijk op, zodat dit niet op de grond terecht komt. Je kunt een multivezel doek tegenwoordig bijna overal kopen, ook bij je lokale supermarkt.

Ramen lappen

Wanneer er vingerafdrukken of andere vlekken op het glaswerk van de stalen deur of het stalen raamkozijn zitten, adviseren wij om de ramen schoon te maken met een glasreiniger in spray-vorm. Gebruik hierbij een schone theedoek voor het beste resultaat. Het is beter om de ramen niet te lappen met een flinke plons water, omdat er op deze manier op den duur corrosie kan ontstaan in het frame van de stalen deur of het stalen raamkozijn.

Een goed voorbeeld van zo’n spray is de glasreiniger van Glassex, maar een alternatief van het huismerk van de plaatselijke supermarkt voldoet natuurlijk ook.

Soepele scharnieren

De scharnieren van de stalen deur of het stalen raamkozijn hebben lagering die theoretisch onderhoudsarm zijn. In het uitzonderlijke geval dat een scharnier toch gaat piepen kan deze gesmeerd worden. Ditzelfde geldt ook voor het slot mechaniek. Mocht de deurhendel of deurslot niet goed terugveren kan deze gesmeerd worden. Mocht je hierover twijfelen, mag je ons altijd even bellen.

Hier kun je bijvoorbeeld de spray WD40 voor gebruiken. Zorg er hierbij wel voor dat je de muur goed afschermt, zodat je hier geen olievlekken op maakt.

Bekijk hier ons aanbod:

Heb je verder nog vragen over het onderhoud van jouw stalen deur of stalen raamkozijn? We adviseren je graag. Je kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier, of breng een bezoekje aan onze showroom in Obdam. Als je van tevoren even belt, zorgen we dat de koffie of thee klaarstaat.