De kerstboom kan de deur uit en dat zorgt voor ruimte in je interieur. Om 2018 goed te beginnen hebben we de hulp van interieur expert Daisy van ID by Daisy ingeschakeld. Zij gaat namens Stalendeurenmeesters bloggen en geeft styling advies om je stalen deur of stalen raamkozijn prachtig tot zijn recht te laten komen in je interieur.

In deze eerste editie vertelt ze meer over één van de grote trends voor 2018: een vleugje goud in je interieur.

Goud geeft een warm en veilig gevoel en staat voor luxe en waardering. Daarnaast straalt goud rust uit. De ‘touch of gold’ is om die redenen in 2018 veel te zien in het interieur. Naast goud krijgen ook tinten als roze, blauw en groen een belangrijke rol. Materialen die veel terugkomen, zijn hout, gecoat staal en velours.

Pink with a touch of gold

Flexa heeft de kleur ‘Heart wood’ verkozen tot kleur van het jaar 2018. Heart wood is een vergrijsde roze kleur. In de winkels zijn al volop accessoires te vinden die geïnspireerd zijn op deze kleur.

De toepassing van lichtroze tinten zorgt voor meer licht in huis. Roze geeft een romantische, lieve en gezellige uitstraling. Om het interieur stoerder te maken kun je gebruik maken van zwart gecoat staal in combinatie met hout. Een goed voorbeeld hiervan is de combinatie van een stalen schuifdeur en een houten vloer. Voor het creëren van een luxe uitstraling kan de touch of gold toegepast worden.

Navy blue with a touch of gold

Mannen kiezen eerder voor koelere kleuren, zoals groen of blauw. Door donkerblauw toe te passen in je interieur zorg je voor een stoerdere uitstraling. In 2018 zal de industriële stijl nog steeds in het interieur terugkomen. Stalen meubels met steigerhout geven de donkerblauwe kleur een warmere uitstraling. De touch of gold zal bij deze kleur blauw bijdragen aan een warme en luxe uitstraling.

Green with a touch of gold

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Ook in het interieur komt dit meer naar voren. De kleur donkergroen zal daarom ook dit jaar weer terug te zien zijn in het interieur en staat bijvoorbeeld prachtig bij een stalen taatsdeur.

Haal de natuur in huis door natuurlijke materialen zoals hout, leer en touw te gebruiken. Planten zijn ook uitermate geschikt voor een natuurlijke uitstraling. Planten kan je in potten zetten of ophangen, maar er zijn ook schilderijen met echte planten verkrijgbaar. Deze ‘levende schilderijen’ zijn een echte eyecatcher.

Om de donkergroene kleur een luxere uitstraling te geven kan deze gecombineerd worden met de touch of gold.

Pink with a touch of goldNavy blue with a touch of goldGreen with a touch of gold

Meer informatie over ID by Daisy

Wil je een afspraak maken met Daisy? Neem dan contact met haar op via het contactformulier op haar website.