Een industriële woonstijl is helemaal van deze tijd. Het is in iedere ruimte toepasbaar, zelfs in de badkamer. Kenmerken van een industriële look zijn zwarte accenten en het gebruik van materialen als staal, beton en hout. Ook spelen de kleuren wit en grijs een grote rol. Maar hoe creëer je de look van een industriële badkamer?

De badkamer wordt steeds belangrijker in het interieur. Dat is niet zo gek, want de dag begint en eindigt in de badkamer. Het is allang niet meer de plek die alleen wordt gebruikt om te wassen, in tegendeel zelfs. De laatste jaren krijgen badkamers steeds meer een wellness gevoel. Na een lange drukke (werk)dag hebben we behoefte aan ontspanning in een rustgevende ruimte. Een heerlijke, warme douche of een momentje voor onszelf in bad. Natuurlijke kleuren, dimbare verlichting en ordening zorgen hierbij voor een ontspannen sfeer.

Betonlook

De betonlook draagt bij aan een warme en luxe uitstraling in de badkamer, maar zorgt ook voor een stoer effect. Deze look is eenvoudig te creëren door Beton Ciré op bijvoorbeeld de muren en de vloer te verwerken. Daar zitten twee belangrijke voordelen aan verbonden: Beton Ciré heeft geen onderhoud nodig én gaat lang mee. Een alternatief voor Beton Ciré is het gebruik van betontegels.

Stalen douchewand

Goed nieuws! De look van een stalen deur kan nu ook worden toegepast op een douchewand. De douchewand wordt van roestvrijstaal gemaakt met de uitstraling van een stalen deur. En net zoals je gewend bent van onze stalen deuren, kan ook de stalen douchewand volledig naar eigen smaak samengesteld worden.

Roestvrijstaal is de beste keuze voor de douchewand, omdat de badkamer een vochtige ruimte is. Wanneer er bij ‘gewoon’ staal een beschadiging ontstaat in de coating zal er door het vocht corrosie ontstaan en gaat de douchewand roesten. Dit is lastig te verwijderen, waardoor onze experts van Stalendeurenmeesters voor roestvrijstaal kiezen in de industriële badkamer. Het roestvrijstaal zal door de zwarte coating de uitstraling van een stalen deur krijgen.

Stalen wastafel

Om het plaatje compleet te maken, kun je de stalen douchewand combineren met een wastafel met een industriële look. Zo kan er onder je wasbak een frame van zwart gecoat roestvrijstaal worden gemaakt. Voor een wastafel geldt vanzelfsprekend ook dat het beter is om voor roestvrijstaal te kiezen in de badkamer.

Stalen-douchewand-2 Stalen-douchewand-1Stalen-wastafel

Advies op maat

Wil jij graag een industriële badkamer? Onze Stalendeurenmeesters geven je graag advies over de mogelijkheden voor een stalen douchewand en/of een stalen wastafel. Vul het contactformulier in of maak een afspraak om langs te komen in de showroom!

Groetjes,
Daisy
ID by Daisy