Favicon Stalendeurenmeesters

Stalen panelen, deuren en een vide rondom een houten trap

 

 

Bergen aan Zee

 

 

 

 

 

Bij deze stalen taatsdeuren en raampanelen is de houten trap de spin in het web. Het begint op de eerste verdieping met een stalen balustrade en eindigt twee verdiepingen lager in de kelder.

Op de begane grond zijn twee brede en hoge stalen taatsdeuren met grote glasvlakken geplaatst. Ondanks dat deze taatsdeuren van een meer dan gemiddelde grootte zijn, bevinden de scharnierpunten zich in de vloer en in het plafond dicht bij het kozijn. Als de deur openstaat blijft daardoor de ruime doorgang van de opening behouden. Dit alles vormt samen met de buitenmuren, die voornamelijk uit glas bestaan, een prettig geheel om in te wonen.

Deze villa staat in een bosrijke omgeving en wordt omgeven door veel hoge bomen, maar vanwege het vele glas heeft het daglicht toch vrij spel om naar binnen te treden. De stalen taatsdeuren en stalen raampanelen houden het licht aan alle kanten ‘vast’.  Door het asymmetrische lijnenspel van de houten gebinten en dito trap in combinatie met de door ons gebruikte stalen slanke profielen is het geheel een lust voor het oog. De magie van de stalen deuren en -ramen voelt sprookjesachtig aan in deze omgeving!