Stalen deuren: nog steeds dé trend van 2022

Al jaren zien we de stalen deuren steeds vaker terugkomen in het interieur. Ook in 2022 zijn de stalen deuren een blijvende interieurtrend. Van taatsdeur tot scharnierdeur en van stalen schuifdeur tot raamkozijn. Het is natuurlijk ook niet gek want zo’n deur geeft een moderne maar industriële uitstraling aan de woning en het geeft de bewoner vaak een gevoel van luxe. Er zijn bovendien ontzettend veel mogelijkheden met deze stalen deuren.

Voordelen van stalen deuren

Nog in twijfel of je je woning wilt upgraden met stalen deuren? Wij zetten graag een aantal voordelen van de deuren voor je op een rij:
– Stalen deuren geven veel licht (denk bijvoorbeeld aan de hal die eerst door een dichte deur werd afgesloten, maar nu het licht vanuit de woonkamer doorlaat).
– Stalen deuren zorgen optisch voor meer ruimte (omdat de dichte deuren worden ingeruild voor deuren met glas).
– Stalen deuren passen oprecht in ieder interieur (of je nu gaat voor landelijk, modern, Scandinavisch of industrieel).

Wat kosten stalen deuren?

Een van de meest gestelde vragen is toch wel: ‘hoe duur zijn stalen deuren dan?’. Ze hebben namelijk het imago enorm prijzig te zijn. En eerlijk is eerlijk; stalen deuren zijn niet goedkoop. Uiteraard is het ook afhankelijk van de materialen en formaten van de deur. Wij bieden alleen – zoals de naam al doet vermoeden – echte stalen deuren omdat staal een bepaalde statigheid geeft dat niet door hout of aluminium geëvenaard kan worden. En staal is nu eenmaal niet gratis. Daarnaast maken wij alle deuren volledig op maat zodat iedere deur uniek is en helemaal aansluit op jouw wensen. Om erachter te komen aan welke prijs je moet denken voor de stalen deuren van je dromen, kun je terecht is onze configurator. Binnen enkele stappen weet jij hoeveel jouw stalen deur gaat kosten.

Bereken de prijs voor jouw stalen deuren

Waar moet je op letten bij het plaatsen van stalen deuren?

Afhankelijk van de toepassing van de deur, de locatie en eventueel de geluidwerendheid, maak je een keuze uit de verschillende type stalen deuren. Zo maken we bijvoorbeeld bij taatsdeuren geen gebruik van een kozijn met scharnieren omdat de deur alleen een bevestigingspunt aan de boven- en onderkant heeft. Dat maakt dat de taatsdeur 180º kan draaien en dus naar twee kanten kan worden geopend. Een stalen taatsdeur is hierdoor wel minder geluiddicht en meer tocht doorlatend dan een scharnierdeur.  Eventueel kan er ook een taatsdeur met kozijn geplaatst worden, deze gaat dan nog maar naar 1 kant open maar heeft hetzelfde effect als een scharnierdeur.
Wanneer je weinig tot geen ruimte hebt om een deur te laten draaien, dan kom je automatisch terecht bij een schuifdeur met een prachtig railsysteem.

Stalen deuren op maat

Al onze stalen deuren worden met de hand gemaakt en kunnen volledig worden aangepast op jouw specifieke wensen. Iedere deur bij ons is dus uniek en op maat gemaakt. Met zoveel ervaring in huis leveren we alleen kwalitatief hoogwaardige producten, waarbij wij vanzelfsprekend een hoge afwerkingsgraad hanteren. Om voldoende inspiratie voor stalen deuren op te kunnen doen, nodigen we je graag uit in onze showroom  in Obdam. We voorzien je van handige tips, professioneel advies en vele voorbeelden van opgeleverde projecten. Ook vind je in onze showroom verschillende type deuren in meerdere kleuropties zodat je goed kunt nagaan waar jouw voorkeur naar uitgaat. De koffie staat in ieder geval altijd klaar!

Om alvast online de nodige inspiratie op te doen voor stalen deuren, kun je terecht op onze Instagrampagina vol reeds geplaatste deuren!